Con Amore i psykologien

19-05-2008

Jeg har i et stykke tid gået og tænkt, at der manglede et forum, hvor det var i orden at nørde lidt indenfor sit fagfelt - Måske er det bare det at komme ud med nogle psykologiske overvejelser efter mange år med hovedet i bøgerne, efterfulgt af lige så mange, i forsøget på at gøre psykologien brugbar for andre end mig selv.

" Con Amore " i sit arbejdsfelt - Sådan oplever mange mennesker heldigvis deres arbejdsliv og det samme gør jeg hver eneste dag, i mit arbejde i psykologien - Tænk at være så priviligeret, at få lov til at assistere et menneske når tingene er vanskelige og have dét som sit arbejdsliv - hver dag med et ydmygt ønske om at blive bedre, for den klient der knokler med at få styr på sit liv igen, efter tilværelsen har vist lidt for skarpe tænder.

Nogle gange smerter livet som om - der ingen vej ud er - man aner ikke sine levende råd for, hvordan man kommer ovenpå, kommer videre eller bare holder stand.

Livet kan være en trofast partner og en krævende elskerinde. Livet opvarter os med den blideste næsnomhed og fortærer os med en glubende grusomhed, men til alt held ikke altid så vildt eller så konstant. Tilværelsens enestående fortræffeligheder er mange - men den kvalitet som jeg møder igen og igen og som gør mig meget lille i arbejdet med mennesker - er påtrængenheden.

Livet siger  " Se her !! - det havde du nok ikke regnet med - hvad vil du så stille op ? ". Her er det, som om det ikke rigtig slår til at forholde sig passiv og forvente, at der kommer et menneske som trækker een væk fra afgrunden - Måske gør der - måske gør der ikke - Men at tackle livet med hænderne i skødet har sjældent gjort et menneske mere livsduelig.

" Con Amore " er præcis, hvad jeg fyldes af hver dag - for hvor viser et menneske så tydeligt og så ærligt, at det vil noget andet end at overgive sig til livets trusler om lade sig tromle af omstændighederne - ikke mange steder så ærligt og tydeligt som gennem de samtaler, hvor et menneske brydes og tager livtag med sin egen eksistensberettigelse.

Det giver for mig et perspektiv, der peger gennem krisen over på den anden side af katastrofen - en indstilling -

" Med Kærlighed " til et arbejdsfelt, menneskets ukuelighed og til livets enestående kvaliteter.

( Klik på fanebladet BLOG for at læse flere )