Psykolog DK Aalborg - Supervision

Det rent praktiske omkring supervision.
 
Da supervision som alt andet psykologisk arbejde er et tillidsarbejde er det vigtigt, at man får en mulighed for at fornemme supervisor inden man binders sig an med en hel masse timer - Derfor har jeg altid praktiseret, at vi mødes i klinikken om en helt (næsten) almindelig supervision i det antal timer som det er meningen hver supervision skal vare fremadrettet - Efter første gang, får du / I lige en mulighed for at reflektere over, hvordan det møde egentlig føltes for dig, hvor det var at sidde der i stuen i den stemning og hvis det er positivt, aftaler vi først derefter flere møder - Således er første gang altid en gratis omgang på klinikken, hvis du / I beslutter ikke at ville forsætte, mens der betales hvis du / I vil forsætte - Det er min oplevelse, at det giver den størst mulig frihed til at mærke efter, overveje og vælge hvad man vil. 

Da der superviseres både individuelt og i gruppe, oplever jeg at to-mands grupper som reflekterende team er fine til at bidrage med spændende perspektiver og ofte kan tilføre ekstra dynamik til supervisionen. Det er så supervisors opgave at afsætte rammen og lede supervisionen, så vi får alle refleksioner med.     

Jeg bliver ofte spurgt når jeg superviserer, om man kan forsætte supervision individuelt eller i gruppe bagefter, hvis man lige står og mangler mere ekstern gruppe eller ekstern individuel supervison - Her plejer jeg dog at opfordre til at man benytter en ny supervisor, ikke fordi jeg ikke gerne vil, men af hensyn til ens faglige udvikling kan det betale sig at have oplevet flere forskeliige supervisorer, så man som supervisand, bedre kan vurdere, hvordan forskellige supervisorer superviserer. Det giver flere vinkler og mere forskellighed.

Jeg udfærdiger som altid efter endt supervision den oficielle blanket til godkendelse af supervisionen.

Der kan sagtens være spørgsmål af afklarende karakter om supervision, som ikke er dækket af ovenstående, for det er nok ikke muligt, at få alt med her, men I velkomne til at ringe for yderligere oplysninger.